Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Kaymakamı Kaygısız: Tüm güzellikler Erdek halkına aittir”

Erdek Kaymakamı Kaygısız:  Tüm güzellikler Erdek halkına aittir”

5 yıl önce Erdek Kaymakamlığı görevine atanan İsmail Kaygısız, son kararname ile Denizli Vali Yardımcılığı görevine atandı.

5 yıl önce Erdek Kaymakamlığı görevine atanan İsmail Kaygısız, son kararname ile Denizli Vali Yardımcılığı görevine atandı.
Atama kararının ardından Kaygısız, YENİ ERDEK GAZETESİ’ne konuştu.
Denizli Vali Yardımcılığı görevine atanan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, ilçemizde görev yaptığı 5 yılını değerlendirdi.
Kurban Bayramı bitimiyle Erdek’teki görevinden ayrılarak Denizli Vali Yardımcılığı görevine başlayacak olan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, göreve başladığı tarihten bugüne kadar geçen süreçte yaşanan olumsuzların kendisine ait olduğunu söyleyip, tüm güzelliklerin ise Erdek halkına ait olduğunu açıkladı.
Zonguldak İline bağlı Çaycuma İlçesinde Kaymakamlık görevi yaparken, 2009 yılı Temmuz ayında Erdek İlçesine tayinin çıktığını öğrendiğinde çok büyük bir heyecan duyduğunu itiraf eden Kaygısız, Erdek ve Erdek halkıyla birlikte geçirdiği 5 yılı unutabilmesinin imkansızlığını dile getirdi.

Bundan 5 yıl önce Ağustos ayında Erdek’teki görevine başladığını belirten Kaygısız, “Marmara Bölgesi doğumlu olduğumdan çocukluğumu geçirmiş olduğum yöreye Erdek ilçesi çok yakındı. Dolayısıyla aynı kültürle yetiştiğimiz için Erdek ilçesine alışmakta hiç zorluk yaşamadım.” dedi.
Kaygısız: “Eğitim, sağlık ve alt yapı sorunlarını çözmek önceliğimizdi”
Göreve başladığı gibi başta eğitim, sağlık ve alt yapı hizmetleri olmak üzere Erdek ilçesinin eksikliklerini tek tek tespit ederek çalışmaya başladıklarını belirten Kaygısız, görev yaptığı 5 yıllık süreçte, başlatılan çalışmalara sivil toplum kuruluşları ve halkın kendilerine büyük bir destek verdiğine dikkat çekti.
Kaygısız, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“2009 yılındaki hastane hizmet binamız ilçemize yakışmıyordu. Erdek’te bulunduğum süre içinde yeni hastanemiz yapıldı. Halkımız, fiziki imkanları daha yüksek ve güzel hastanemizden sağlık hizmetlerini almaya başladı. İlçemiz sınırlarında yaklaşık 23 diyaliz hastamız vardı. Bu hastalarımızın her hafta diyaliz ünitesine bağlanmaları için Bandırma ilçesine gidip gelmeleri büyük bir zorluktu. Hayırsever vatandaşlarımızın yardım ve himmetleriyle yeni hastanemize diyaliz ünitesi kazandırdık. Umut ediyorum ki, inşallah uzman doktor eksiğimizde kısa sürede giderilerek Erdek Devlet Hastanesi vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmetine devam edecektir.”
Kaygısız: “Erdek’te Kapalıspor Salonu yoktu”
2009 yılını hatırlıyorum, Kapalıspor Salonu Yaptırma Platformu beni ziyarete gelmişti. İlçemizin Kapalıspor Salonu ihtiyacı olmasından dolayı bu yatırımın kazandırılması için kendi aralarında platform kurmuşlardı. Bu süreçte ilçemizin bu önemli eksikliği giderilerek ilçemiz 500 kişi kapasiteli Kapalıspor Salonuna kavuştu.
Kaygısız: “Müstakil Anaokulu binası kazandırdık”
Erdek’te 2009 yılında müstakil bir anaokulumuz yoktu. Halkımızdan gelen talepleri göz önüne alarak, 100 öğrenci kapasiteli müstakil anaokulu binası yapılacak arsa Erdek Belediyesi’nden temin edilerek ilçemize müstakil anaokulu kazandırıldı.
Kaygısız: “Tarihi okul binasını çürümekten kurtardık”
İlçemizin nadide kültürel varlıklarından biri olan ve Erdek’te belli bir yaşa gelmiş insanların ilkokul eğitimini aldığı Atatürk İlkokulu binası terk edilmiş durumdaydı. Yapılan girişimlerle, bu okulumuz onarılarak hem Erdek eğitimine hem de turizmine kazandırıldı.
Kaygısız: “Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak her köye hizmet götürdük”
Mevcut 20 köyümüzün öncelikle su ve yol olmak üzere hemen hemen tüm ihtiyaçlarını muhtarlarımızın destekleriyle Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği yatırımları ile karşıladık. Her köyümüze köy içi parke döşemeleri, su depoları, çocuk parkları asfalt yollar çalışmalarını gerçekleştirdik.
Kaygısız: “Tatilcilere güvenli-huzurlu bir ilçe sunduk”
Halkımızın en büyük geçim kaynağı turizm olmasından dolayı ilçemize gelen ziyaretçilerin güvenli ve huzurlu bir şekilde tatillerini geçirebilmeleri için en üst düzeyde çalışmalarda bulunduk. Her memnun olan turist gelecek 100 turist anlayışı ile hizmetlerimizi sürdürdük.
Kaygısız: “Zeytinliada’yı Arkeopark olarak hazırladık”
Arkeopark olan Zeytinliada kazıları bitti. Turizme kazandırılıp vatandaşların ziyaretine açılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yazışmalar devam etmekte.
Kaygısız: “Kyzikos çalışmalarına desteğimiz hep sürdü”
Erdek turizmi açısından çok önemli bir yere sahip olacağını bildiğimiz Kyzikos Antik Kenti kazılarının başarılı ve hızlı bir şekilde yapılması içinde kazı ekibine gerekli desteği devamlı verdik.
Kaygısız: “Tüm etkinliklere sınırsız destek verdik”
Erdek’in tanıtımında önemli yeri olacağını düşündüğümüz Triahtlon, Plaj Futbolu, Off Shore (sürat teknesi yarışmaları) v.s. gibi etkinliklere destek olduk.
Kaygısız: “Erdek’in yer aldığı tüm fuarlarda vardım”
Emitt Fuarı katılımları, Ankara ve İstanbul’da düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günlerine destek verirken, turizm sektörünün lokomotifi olan otel ve motel işletmecilerine kapımız her zaman açık oldu. Erdek’in turizm açısından daha iyi günleri göreceğine de inancım tamdır.
Kaygısız: “Zeytin üreticilerimizin yeri ayrıdır”
Turizmden sonra halkımızın bütçesine en büyük katkıyı zeytin ürünü yetiştiriciliği sağlamaktaydı. Bu bilinçle, Erdek Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli ile birlikte zeytinde daha fazla rekolte alınabilmesi için işimizi hassasiyetle yürüttük. Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Birliği organizasyonunda, zeytin hastalık ve zeytin sineği zararlısına karşı havadan ilaçlama gerçekleşmesini organize ettik.
Kaygısız: “Balıkçı esnafımızın devamlı yanındaydım”
Erdek’te bulunduğum süre içinde balıkçı esnafımızın her zaman yanında oldum. Balıkçılarımızın daha fazla gelir sağlaması amacıyla balık avlamanın yasak olduğu dönemlerde, kontrollerin sıkça yapılmasını sağlayıp, yasak avlanmanın yapılmasına engel olmak üzere görevimizi yerine getirmeye çalıştık.
Kaygısız: “Yapay resiflerle körfeze renk getirdik”
Erdek Körfezinde balık çeşitliliği ve sayısının artması amacıyla yapay resifler attık. Ve bu yapay resiflerin kısa zamanda faydalarını görmeye başladık.
Kaygısız: “Erdek, Balıkesir’de hep ilk 5’te yer aldı”
Öğrencilerimizin eğitim alanındaki başarılarında Balıkesir’de 20 ilçe arasında ilk 5’ten yer almalarına sevindik, daha iyinin gerçekleşmesi için katkıda bulunduk. İlköğretim okul öğrencileri atletlerimizin Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan hocamızın gayretleriyle Türkiye çapında başarılara imza atmasıyla gururlandık. Bu başarıların Gülhan hocamızın özverili çalışmalarıyla sağlanmasını, Erdekspor’un BAL Ligine yükselmesine çok sevindiğimiz gibi gurur duyarak alkışladık.
Kaymakam Kaygısız, Erdek’te güzel günler geçirdiğini ve gönlü rahat bir şekilde gittiğini söyledi.
Devlet işlerinin vatanın her karış toprağında kutsal olduğunu ve her nerede hangi görev verilirse yapmaya hazır olduğunu kaydeden Kaymakam Kaygısız, "Erdek’te geçirdiğim 5 yıl boyunca çok güzel dostluklar edindim. Bu yiğit insanlara hizmet etmekten her zaman onur duydum. Elimden geldiğince tüm vatandaşlarımın yanında olmaya çalıştım. Herkesi bağrımıza bastık, evlerine konuk olduk, çaylarını içtik. Sağ olsunlar onlar da bizlere kapılarını açtılar, gönüllerinde yer verdiler. Herkese teşekkür ediyorum. Ben tüm Erdeklilere hakkımı helal ediyorum, onların da haklarını helal etmelerini istiyorum" dedi.
Erdek’e verilen hizmetlerin gerçekleştirilmesinde desteğini esirgemeyen siyasi partileri de unutmayan Kaygısız, siyasi partilerin temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlara, kamu görevlilere ve ilçe halkına sonsuz şükranlarını sundu.
Kaygısız, “Yapılan her hizmet Erdek içinde, yani burada kalıyor. Geçen süreçte bir olumsuzluk varsa şahsime aittir. Tüm güzelliklerde Erdek halkınındır. Denizli Vali Yardımcılığı görevine atandım. Denizli’ye gelen her Erdek’li benim hemşerimdir. Orada da bir kapılarının olduğunu ilçe halkının unutmamasını diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
Haber : Kemal Şekerci



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı